Προσωπικότητες

Όταν αναφερόμαστε στο Γαλλικό Πολιτισμό, συνήθως η σκέψη μας κυριαρχείται από πρόσωπα που μας είναι αρκετά γνωστά όπως του Μολιέρου, του Μοντεσκιέ, του Βολταίρου. Όμως, αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι ο Γαλλικός Πολιτισμός συνεχίζει να εξελίσσεται και να διαμορφώνεται χάρη στο συνεχές έργο ανθρώπων που ανήκουν στη σύγχρονη εποχή.

Καθένας από αυτούς προσπαθεί να διαδώσει τη Γαλλική Γλώσσα, να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό τις σκέψεις μεγάλων φιλοσόφων, να μιλήσει για το έργο ηθοποιών και δραματουργών ή ακόμα και να παρουσιάσει ένα διαφορετικό έργο που είναι αποκλειστικά δικό του. Ο πολιτισμός κάθε χώρας δημιουργήθηκε, δημιουργείται και θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται χάρη στις προσπάθειες ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν. Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Γαλλικός Πολιτισμός υπάρχει μόνο χάρη στις δημιουργίες του χθες αλλά σίγουρα μπορεί να σκεφθεί ότι οι δημιουργίες του σήμερα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ύπαρξη του αύριο.

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, την ενότητά μας «Προσωπικότητες» που περιέχει συνεντεύξεις από ανθρώπους της εποχής μας με σκοπό να τους γνωρίσετε μέσα από το έργο τους. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, Έλληνες και Γάλλοι, προέρχονται από το χώρο της εκπαίδευσης και της συγγραφής. Ο καθένας πορεύεται με διαφορετικό τρόπο αλλά όλοι έχουν ένα στόχο που δεν είναι άλλος από τη διατήρηση και τον εμπλουτισμό του υπάρχοντος Γαλλικού Πολιτισμού.

Ίσως, αναρωτηθείτε στο μέλλον για το αν η κάθε προσωπικότητα που θα παρουσιάζεται έχει κάνει μικρό ή μεγάλο έργο. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν υπάρχει καμιά μονάδα μέτρησης δεδομένου ότι το κάθε έργο είναι μοναδικό. Κάθε άνθρωπος που προσφέρει στο Γαλλικό Πολιτισμό αφήνει τη προσωπική του σφραγίδα, αγγίζει τις σκέψεις του κοινού του και δίνει τα δικά του μηνύματα.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.