Σχετικα με το RueSavoir.com

Κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο, θα συναντήσουμε εκπροσώπους των Γραμμάτων, των Επιστημών, της Τέχνης που χειρίζονταν εξαιρετικά τη Γαλλική Γλώσσα στο προφορικό και γραπτό λόγο. Πηγαίνοντας στο σχολέιο, θα πάρουμε στα χέρια μας το πρόγραμμα, το οποίο μας ζητάει να επιλέξουμε μία δεύτερη ξένη γλώσσα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Γαλλική. Μπαίνοντας στην αγορά εργασίας, θα δώσουμε συνέντευξη και θα απαντήσουμε στο ερώτημα «Ποιες ξένες γλώσσες γνωρίζεις» ή θα συμπληρώσουμε βιογραφικό, το οποίο συμπεριλαμβάνει τη σημείωση «Ξένες γλώσσες». Πηγαίνοντας βόλτα στους ιστορικούς τόπους της πόλης μας ή κάνοντας μια επίσκεψη στα μουσεία της, θα συναντήσουμε τουρίστες, που μιλούν Γαλλικά. Συζητώντας ή μονολογώντας, ψάχνουμε τους λόγους για τους οποίους μαθαίναμε ή μαθαίνουμε τη Γαλλική Γλώσσα. Λέμε, ότι θέλουμε, να διαβάσουμε τα κείμενα των εκπροσώπων του Διαφωτισμού, να δούμε τις σημείωσεις στους πίνακες των μεγάλων ζωγράφων, να μελετήσουμε τις πηγές του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης ή γενικά να επικοινώνουμε. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικοί λόγοι, αλλά το κοινό σημείο αναφοράς μας είναι τα Γαλλικά.

Η ιστοσελίδα «Rue Savoir» (στα ελληνικά η «Οδός Γνώσης») δημιουργήθηκε για να συμβάλει στην διάδοση της Γαλλικής Γλώσσας, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο ένα μικρό λιθαράκι στην εκμάθησή της. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό χώρο, ο οποίος θεωρεί ότι η Γαλλική Γλώσσα είναι κώδικας επικοινωνίας και εργαλείο για την εξερεύνηση του Πολιτισμού της Γαλλίας, ακολουθώντας τη ρήση ότι η εκμάθησή της είναι ένα ταξίδι με αρχή αλλά χωρίς τέλος. Ίσως, σε αυτό το σημείο να ψάχνετε το λόγο για τον οποίο αυτό το ταξίδι δεν έχει τέλος. Υπάρχει κάποια στιγμή, όπου μπορούμε να ισχυριστούμε ότι γνωρίζουμε τέλεια τη Γαλλική Γλώσσα; Βρισκόμαστε σε θέση να θυμόμαστε όλους τους κανόνες, κάθε λέξη ή ιδιωματική φράση; Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να μιλήσουμε για ο,τιδήποτε; Μπορούμε να διαβάσουμε κάποιο δημοσιογραφικό κείμενο ή κάποιο λογοτεχνικό απόσπασμα και να κατανοήσουμε απόλυτα το περιεχόμενο τους ; Πιθανώς όχι. Θα χρειαστεί ν’ανατρέξουμε στις σελίδες ενός λεξικού για να βρούμε τη σημασία κάποιας λέξης ή να ξεφυλλίσουμε τις σημειώσεις ενός βιβλίου Γραμματικής για να θυμηθούμε κάποιο κανόνα. Εξάλλου, τα Γαλλικά αποτελούν μια γλώσσα πλούσια σε Λεξιλόγιο, Σύνταξη και Γραμματική. Επομένως, όταν αποφασίζουμε να μάθουμε τη Γαλλική Γλώσσα, ξεκινάμε το όμορφο ταξίδι της εξερεύνησης κατά τη διάρκεια του οποίου μελετάμε συνεχώς, γράφουμε, διορθώνουμε, εξελισσόμαστε !

Στην ιστοσελίδα μας θα βρίσκετε πληροφορίες για τη Γαλλία, με άρθρα που θα αναφέρονται στην Τέχνη, στην Ιστορία, στο Πολιτισμό, στην Εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τον τρόπο απόκτησης διπλωμάτων στην Ελλάδα, τα οποία πιστοποιούν τις γνώσεις σας. Επιπλέον, θα γνωρίσετε τα εκπαιδευτικά βιβλία της σειράς μας «La Route vers Sorbonne», θα μπορείτε να κατεβάζετε ανά πάσα στιγμή υλικό για την εκμάθηση ή τη διδασκαλία των Γαλλικών. Θέλοντας να είμαστε συνταξιδιώτες σε αυτό το ταξίδι, δεχόμαστε την προσωπική σας άποψη, με παρατηρήσεις και προτάσεις .

Κλείνοντας σας ευχόμαστε να έχετε μία καλή περίηγηση στην ιστοσελίδά μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη στην προσπάθεια σας να μάθετε ή να διδάξετε τη Γαλλική Γλώσσα.

– Εύη Μαρκουίζου

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.